leven dat is zien met je ogen open
leven is zien dat je voeten lopen
leven dat is zien, leven is horen
weten dat je niet voor spek en bonen bent geboren
– Toon Hermans

Marlijn is in 2016 afgestudeerd aan de opleiding muziektheater bij Codarts in Rotterdam.

Momenteel is Marlijn bezig met haar eigen kleinkunstprogramma MOGEN WE MISSCHIEN. Deze voorstelling bestaat uit eigen liedjes, die geschreven zijn in samenwerking met Danny Feijtel. Ook is Marlijn te zien in voorstellingen van Stichting Vivendi, een stichting die voorstellingen maakt voor mensen met dementie en speelt Marlijn de kleutervoorstelling Laat maar los, Koala op verschillende basisscholen in Rotterdam. Sinds september 2019 is Marlijn ook werkzaam als regisseur op het Titus Brandsma Lyceum in Oss. Hier regisseert ze het Brugklastheater en de musicalgroep TBL.

In 2015 – 2016 heeft ze de rol van Carlien gespeeld in de musical Het meisje met het rode haar van Dommelgraaf & Cornelissen Entertainment. In maart 2017 was Marlijn te zien bij het Café Theater Festival in Utrecht, met haar eigen voorstelling Ranja in een bierglas.

Biografie Marlijn

Marlijn groeide op in het Brabantse Heesch en wist van jongs af aan al dat ze maar één ding wilde: op het podium staan. Haar hele jeugd bestond uit zingen en spelen bij verschillende amateur- en semiprofessionele theatergroepen. Marlijn heeft in meerdere producties gespeeld met de SOC Talentenklas in Oss. Onder leiding van Stanley Stokkermans, Floor-Anne van Vliet en Gert Oude-Sogtoen speelde ze in onder andere Zeur Niet (een ode aan Annie M.G. Schmidt), De Revue Oss Anno Nu en Octopussy (beiden met liedjes van Joop Stokkermans).

In 2003 werd Marlijn aangenomen bij de musical Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen meneer van Albert Verlinde Entertainment, en kort daarna speelde ze bij dezelfde producent in de musical Annie.

Na een jaar MusicAllFactory en de vooropleiding muziektheater bij Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg, begon Marlijn aan haar bachelor opleiding muziektheater bij Codarts in Rotterdam. Tijdens haar opleiding heeft ze in meerdere producties gespeeld. Ze speelde o.a. de rol van Martha in Spring Awakening en in Lucky Stiff speelde ze de rol van Rita La Porta. In haar vierde jaar maakte ze onder begeleiding van Jeroen Sleyfer en Anouk Beugels haar solovoorstelling MARLIJN, waarmee ze in 2016 afstudeerde.

In 2015-2016 was Marlijn te zien als Carlien in de musical Het meisje met het rode haar van DommelGraaf & Cornelisssen Entertainment.

In maart 2017 was Marlijn te zien bij het Café Theater Festival in Utrecht met haar eigen voorstelling Ranja in een bierglas. Deze voorstelling speelde ze o.a. ook op festival Gluren bij de buren in Houten, Roomservice in Wageningen en het Donkere dagen festival in Harderwijk.

In 2018 speelde ze de rol van moeder in openluchtspektakel Fly me to the moon van Stichting Zeep aan Zee in Noordwijk.

Hiernaast is Marlijn vocal coach bij Vocaal Regionaal en musicaldocent bij het Jeugdtheaterhuis Zuid-Holland.